Wold wide KIP day eli Julkineulontapäivä järjestetään neljännen kerran 14.6.2008. KIP on lyhenne englanninkielisistä sanoista Knitting in Public eli neulomista julkisella paikalla.

Idean keksi  australiassa asuva Danielle Landes, joka päätti järjestää maailmanlaajuisen julkineulontapäivän, jolloin kaikki neulojat kokoontuisivat ulos neulomaan.

1578785.jpg

 

Tässä allekirjoittaneen TODELLA vapaasti suomennettu teksti (koittakaa kestää ; D) kansainvälisen tapahtuman kotisivuilta:

Kansainvälisen julkineulontapäivän aloitti Danielle Landes ja se sai alkunsa kun neulojia kerääntyi yhteen nauttimaan toistensa seurasta. Neulominen on yksinäistä puuhaa jossa helposti uppoutuu työhönsä ajattelematta muita neulojia jossain muualla. Naapurit saattavat elää koko elämänsä tietämättä toisista neulojista.

Tämä tapahtuma on erityinen syy lähteä kotoa ja mennä mukaan paikalliseen tapahtumaan (neuletyö mukanasi) joka on Sinua ja kaltaisiasi varten. Kuka tietää-saatat jopa törmätä naapuriisi. Ajattele että tämä tapahtuma on kipinä joka laajenee tuleksi, saaden kaikki piiloneulojat ulos raikkaasen ilmaan.

Kansainvälinen julkineulontapäivä on ainutlaatuinen ja siksi maailman suurin neulontatapahtuma. Jokaisen paikallisen tapahtuman on järjestänyt vapaaehtoinen tai useita vapaaehtoisia. Heistä jokainen organisoi tapahtuman koska he haluavat niin tehdä-ei pakon sanelemana. He tuovat mukaan omat ideansa suunnitteluun-missä tapahtuma pidetään ja mitä ihmiset haluaisivat tehdä. Ilman näitä vapaaehtoisia Julkineulomispäivä olisi vain ajatuksen asteella. Joten kun menet paikalliseen tapahtumaan, muista kiittääjärjestäjää/järjestäjiä ja jos siltä tuntuu, niin ota mukaan jotain herkkuja jaettavaksi.

Aikaisemmin jotkut ihmiset osallistuivat tapahtumaan osoittaakseen muille etteivät pelkästään "isoäidit" neulo. Sinänsä kannattaa muistaa että ilman noita "isoäitejä" , nuoremmilla ei olisi käytössä näin rikasta neulontatietämystä. Julkineulontapäivä on tapahtuma, joka kertoo yleisölle että neulominen voi olla yhteisöllistä toimintaa. Jossain paikoissa voi olla erilaisa neulontaryhmiä jtka eivät koskaan kohtaa toisiaan. Julkineulontapäivänä he tulevat yhteen paikkaan, jolloin heitä ei voi olla huomaamatta.

Vuotena 2005 oli noin 25 paikallista Julkineulonta-tapahtumaa ympäri maailman. Vuotena 2006 niitä oli noin 70 ja vuotena 2007 oli lähes 200. Näinä vuosina paikallisia tapahtumia on ollut Australiassa, Kiinassa, Englannissa, Suomessa, Ranskassa, Irlannissa, Norjassa, Etelä-Afrikassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa...ja niin monessa muussa maassa. Kansainvälinen Julkineulontapäivä eli Wwkip (tai KIP) on vuosittain aina kesäkuun toisena lauantaina.

                 "Better living trough stitching together" eli "Parempaa elämää yhdessä neuloen"

Tähän edelliseen tekstiin tahdon täsmentää että järjestäjälle ei todellakaan tarvitse tuoda mitään!! Suurimman palkkion järjestäjä saa kun paikalle ilmaantuu mahdollisimman monta iloista puikkojen heiluttelijaa : D!!!!

Tässä vanhoja tunnelmapaloja napattuna Ullan blogista:

Espoo: Elämänlankaa, Knitter's Block ja Marjutin neuleet
Helsinki: Kristiinan Silmukat ja Elämää kaikki
Joensuu: Tiinan neuleblogi, Tiinan käsityöt ja Puikkopyörre
Järvenpää: Ninnin neuleet
Seinäjoki: Mehiläisiä ja hunajaa
Turku: Lauran blogi ja Adorable Knitting with My Cat